Готов е идейният проект  на многоетажен паркинг в Западен“, който

...
Готов е идейният проект  на многоетажен паркинг в Западен“, който
Коментари Харесай

Паркинг за 2 милиона лева строят в Пловдив

Готов е идейният проект  на многоетажен паркинг в „ Западен “, който ще се строи върху общинския терен до новата кооперация „ Корона “  сред улиците „ Звезда “ и „ Орфей “.  На това място през 90-те години беше се заформил така наречения Руски пазар. По-късно сергиите бяха преместени до КАТ.  Приблизителната  стойност  на паркинга ще е към два милиона лв. и обмисляме вид да обявим концесия, сподели кметът на региона Димитър Колев.

Проектът планува гараж  на четири равнища. В партера ще се разположат  търговски обекти, а на другите три етажа  ще има места за общо 150 автомобила, т.е. на всеки по 50.  Шофьорите ще се качват по рампа, каквато е построена на единствения многоетажен паркинг в Пловдив в Панаира.

Районният кмет е сигурен, че ще има задоволително наематели, тъй като единствено в колоса „ Корона “-та   са издигнати 366 жилището. Живеещите в прилежащите блокове също към този момент се чудят къде да си оставят колите, тъй като съвсем всяко семейство има автомобил, а от ден на ден – по два – три.

Още три многоетажни паркинга са на стадий планиране. Започнахме процедурите  за  гараж на няколко равнища на мястото на някогашния ТЕЛК на ул. „ 4-ти януари “,  увери кметът Иван Тотев.  За построяването на паркинг  до  Хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “  е получено  единодушието на НИНКН. Двуетажната сграда  с  изпочупени стъкла, където  до преди четири години се обитаваше ТЕЛК, а преди този момент и детска ясла, ще бъде съборена. Прилежащото пространство и в този момент се употребява за паркиране.

Иван Тотев добави, че планиране на многоетажен гараж следва тази година и в „ Тракия “, до блок 52. През предходната година  беше изменен обстоен организационен проект и в този момент ще се разпорежда подготовката на план.

За четвърти етажен паркинг в центъра на Плодив тепърва  предстои  метаморфоза.  В Община Пловдив са решили да преместят  ДКЦ – 6, което се намира на ул. „ Любен Каравелов “ до хотел „ Лайпциг “, в постройката на МБАЛ „ Св. Мина “. Според  завеждащия „ Кардиология “ доктор Цветан Деведжиев в болничното заведение няма задоволително свободни пространства. Зам.-кметът Розалин Петков обаче твърди, че  още през предходната година комисията е направила оглед и е безапелационна, че медицинският личен състав от общинската поликлиника се събира умерено в кабинетите на Първа градска на ул. „ Иван Вазов “.

Идеята на Иван Тотев е да разгласи концесия за гараж на няколко равнища, откакто се премести  ДКЦ – 6.   Медиците са в ужас, тъй като единствено преди няколко години в поликлниката беше изработен ремонт. Стените са боядисани, отстранени са течове,  заменена е подовата настилка. Да бутнеш  солидна и добре непокътната сграда  значи, че вложените пари ще бъдат хвърлени напразно.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР